wellness in de badkamer

Wellness in de badkamer: een oase van ontspanning

Om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte vliegen we naar warme oorden, trekken we een weekend de natuur in of wenden we ons tot exotische filosofieën. Maar wat als de eerste stap naar ontspanning veel dichter bij huis te vinden is? We geven onze beste tips om een oase van rust te creëren in uw eigen badkamer. Zo wordt die niet alleen het decor van een drukke ochtendspits, maar ook een rustgevend toevluchtsoord dankzij wellness in de badkamer.

Interieurontwerp als basis

Alles begint bij een goed ontwerp. Door een logische indeling verhoogt u namelijk het gebruiksgemak van uw badkamer en gebruikt u de beschikbare oppervlakte optimaal. Daardoor verloopt uw badkamerritueel vlot, ontstaat er een gevoel van openheid of komt er plaats vrij voor dat ligbad, die dubbele douche of infraroodcabine die u al een tijdje op het oog hebt.

Natuurlijke kleuren en materialen

Rustgevende, natuurlijke kleuren zoals aardetinten, wit of pastelkleuren hebben een kalmerend effect. Ook natuurlijke materialen, zoals natuursteen, hebben een rustgevende werking. Zorg er wel voor dat de materiaalkeuze er niet enkel luxueus uitziet, maar ook lang meegaat. Veel natuurlijke materialen moeten immers behandeld worden om stand te houden in een vochtige omgeving. In ons blogartikel over de ideale materiaalkeuze kan u daar meer over lezen.

Sfeervol licht in de badkamer

In elke kamer heeft het licht een impact op de sfeer die er heerst. Wie rust haalt uit een gevoel van openheid kan grote ramen met melkglas overwegen, of indien mogelijk een dakraam of -koepel om zoveel mogelijk daglicht in huis te halen. Dimbare verlichting stelt u dan weer in staat om de sfeer van de ruimte aan te passen aan uw stemming. Vermijd vooral hard, wit licht met het oog op wellness in de badkamer.

Groene oase

Planten kunnen niet alleen de luchtkwaliteit in uw badkamer verbeteren, maar ook bijdragen aan een gevoel van rust. Net als bij materiaalkeuze geldt ook hier dat het onderhoud van de badkamer heel wat makkelijker wordt dankzij een keuze die zich leent tot de vochtige omgeving van de badkamer. Eerder schreven we al een blogartikel over planten in de badkamer, waarin we enkele nuttige planten naar voren schoven als ideale kandidaat. 

Decoratie ter afwerking

Afwerking maakt vaak het verschil tussen een oase van rust of een eerder kille ruimte. Kleed de ruimte daarom aan zoals die voor uzelf fijn aanvoelt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geurverspreiders of de hierboven vermelde planten. Zachte handdoeken en badjassen – eventueel in combinatie met een verwarmd handdoekenrek – kunnen uw wellness-ervaring compleet maken.

Echt wellness in de badkamer

Voor een echt spa-gevoel kan u tot slot een infraroodcabine laten plaatsen. Die biedt de mogelijkheid om helemaal tot rust te komen en luxe te ervaren in het comfort van uw thuis. Ook een jacuzzi biedt een fantastische manier om te ontspannen na een lange dag. Een regendouche biedt een uitstekende eerste stap richting wellness in de badkamer. Wie het beste van twee werelden wil combineren, geniet ongetwijfeld van een sunshower: een douche met infraroodlamp.

Voor de creatie van wellness in de badkamer zijn er heel wat uiteenlopende mogelijkheden op verschillende niveaus. Wie klein wil beginnen kan zich richten op decoratie, wie meteen voluit wil gaan kan aan de slag met verbouwplannen voor de badkamer. Bij Eauase begeleiden we graag elk project met expertise.