Wanneer we een badkamer renoveren denken we ook aan …

Tips voor jouw badkamerrenovatie

Mensen op leeftijd willen vandaag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen.
Het internet staat vol met tips voor jouw badkamerrenovatie. Deze zijn allemaal meer of minder van nut en dikwijls afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Voor de hand liggend

Renovatie van een badkamer waar we een bestaand bad vervangen door een inloopdouche zonder opstap is dagelijkse kost. Op die manier heb jij geen last meer van die hoge badrand waar je overheen moet om je te wassen. Ook als jij straks minder mobiel zou zijn, kan jij je toch nog zelf behelpen.
Dikwijls voorzien we een zitje voorzien in de douche, de douche op zich en de ingang worden breed genoeg gemaakt zodat deze goed toegankelijk is. De kranen zetten we niet al te hoog. In geval van nood kan je zelfs met een rolstoel in zo’n douche wanneer het stoeltje opklapbaar is. Deze voorzieningen liggen voor de hand. Dikwijls zijn deze ideeën nog eerder de aanleiding voor een nieuwe badkamer dan het esthetisch aspect. Wil jij wel jouw badkamer kunnen voorzien op je oude dag, maar voel jij je vandaag toch nog te jong voor deze extra hulpmiddelen? Het is perfect mogelijk om nu nog geen zitje te plaatsen, maar om wel de mogelijkheid te voorzien zodat het eenvoudig kan geplaatst worden wanneer het wel nodig zou zijn.
Had jij ook nagedacht over de juiste draairichting van de deur?

Al gedacht aan volgende tips voor jouw badkamerrenovatie?

Een puntje waar minder aan wordt gedacht, maar minstens zo belangrijk is een goed wifi-verbinding. 65% van de valpartijen thuis gebeurt in de badkamer. Een alarm door middel van een App of armbandje moet geconnecteerd zijn. Stel je voor dat jij na een valpartij uren op hulp ligt te wachten omdat de verbinding slecht is.
Wanneer je hulpmiddelen voorziet verwacht je dat deze wel werken wanneer het nodig is.
Voorzie bij de renovatie van jouw badkamer ineens een netwerkversterker. Extra lang in bad blijven liggen en ondertussen nog een extra aflevering van je favoriete Netflix-serie meepikken is natuurlijk mooi meegenomen.
Een ander handig hulpmiddel is een voetsteuntje in de douche zodat je zeker niet vergeet om je voeten te wassen. Als jij je voet op een steuntje kan plaatsen loop je beduidend minder risico om te vallen dan wanneer je op één been gaat staan.
Een punt dat regelmatig over het hoofd wordt gezien in een renovatie is het plafond. Een verlaagd plafond laat toe om gemakkelijk lichtpunten toe te voegen of te verplaatsen. Deze werken laat je best uitvoeren voordat de wanden afgewerkt zijn.
Een nieuw plafond met aangepaste verlichting maakt jouw renovatie helemaal af! Als je met meer dan één circuit werkt kan je verschillende sferen creëren. Zacht licht voor de juiste gelegenheid. Mooi natuurlijk licht om jouw make-up bij te werken.
Wil jij graag dat een eauase badkamerexpert met jou meedenkt over jouw complete nieuwe badkamer?
Contacteer ons voor een afspraak
Of neem al eens een kijkje in onze inspiratiegids als je nog twijfelt of die nieuwe badkamer echt al nodig is 😉