renovatieplanning Eauase

Renovatieplanning: een zorgeloze verbouwing vraagt een strakke agenda

Een vlotte verbouwing? Alles staat of valt met een goede renovatieplanning. De grootste uitdaging is dan ook om de agenda’s van alle betrokken partijen op elkaar te kunnen afstemmen. Die van jezelf als bewoner, maar ook die van een vijf- of zestal gespecialiseerde partners met elk hun eigen tijdschema’s. Geen makkelijke klus, maar wie weet waarop die moet letten, kan het risico op enkele veelvoorkomende problemen alvast flink verkleinen.

Waar loopt het fout?

‘Communication is key’, luidt het Engelstalige gezegde, en dat kunnen we enkel beamen. Een duidelijke communicatie betekent ook bij renovatie vaak een vlotter verloop van de werkzaamheden. Alleen blijkt die cruciale factor meteen het grootste struikelblok voor wie een deel van zijn huis laat verbouwen.

Partners in verschillende beroepstakken bereiken

Wie als particulier op zoek gaat naar vakmensen moet vaak al het geluk hebben er eentje te kennen. Ze zijn de hele dag in de weer op werven, en ’s avonds wachten hen nog de bijbehorende administratieve taken. Het is dus niet onbegrijpelijk dat deze bezige bijen moeilijk bereikbaar zijn. Alleen is dat voor je verbouwingen natuurlijk wel erg vervelend… De communicatie wordt hierdoor immers aanzienlijk bemoeilijkt.

Inplannen van verschillende werken

Eindelijk alle nodige specialisten te pakken gekregen? Ook dan is het werk nog niet gedaan. Bij de meeste renovaties volgen de verschillende fasen van de verbouwing elkaar immers in een logische volgorde op. Daardoor zijn je vakmensen afhankelijk van elkaar. Loopt er iemand vertraging op, dan mag je je hele verdere planning herzien en iedereen opnieuw opbellen om afspraken te verplaatsen… Een haalbaar tijdschema en een goed overzicht is kortom heilig bij het renoveren. Ze beperkt crisiscommunicatie tot een minimum.

Efficiënte renovatieplanning

Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om de werkzaamheden aan je woning vlotter te laten verlopen; dingen die we bij Eauase ook toepassen in onze dagelijkse werking om opleveringen te kunnen garanderen op de voorziene tijdstippen. We pakken het als volgt aan:

Vaste samenwerkingen met experten

Allereerst werken we bijna voor elke opdracht samen met dezelfde partners uit verschillende beroepstakken. Daardoor kunnen we vakmanschap verzekeren, maar ook stiptheid. We kennen onze experten al geruime tijd en daardoor nemen ze ook sneller de telefoon op wanneer we hen bellen. Aan de vertrouwensband met hen hechten we veel belang.

Materialen bestellen

Een extra moeilijkheid bij renovaties is het beschikbare materiaal. Om zeker te zijn van leveringen die op tijd aankomen, bestellen we daarom veel tegels, kranen en andere benodigdheden ruim op voorhand. Slechts in bepaalde gevallen is dat immers de taak van de vakspecialist zelf. Door zelf materialen aan te leveren ben je zeker van minimaal risico op laattijdige bestellingen. Bovendien maak je het de experten een stuk makkelijker. Ga wel steeds bij hen na of je de juiste hoeveelheden bestelt… anders riskeer je opnieuw vertraging!

Overzicht voor iedereen

Elke expert is vaak maar een schakeltje in je hele renovatieproject. Daarom kan het helpen een totaaloverzicht te maken van alle werken en dat ook door te geven aan alle betrokken partijen. Door elke week een update te geven van de werkzaamheden kunnen ze trouwens zelf ook inschatten wanneer zij aan zet zijn. De nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen en zo wordt een vlotte opeenvolging van alle fasen in je verbouwing gewaarborgd.

Kan ik al dat werk ook uitbesteden?

Een renovatie opvolgen en de communicatie met alle betrokken partijen verzekeren, is (bijna) een full-time job. Is er geen tijdsdruk? Dan kan je er eventueel zelf mee aan de slag. Maar zeker voor een verbouwing van bestaande ruimtes wil je dat het vooruitgaat, want die keuken, badkamer of living die in de steigers staat, heb je nodig.

Bij Eauase regelen we je hele renovatie- of nieuwbouwproject van a tot z. Zo kan jij onbezorgd aftellen naar het eindresultaat. Dat leveren we al op binnen de 2-3 weken… dankzij onze vertrouwde partners, een strakke planning en de nodige opvolging.

Op zoek naar iemand die je renovatie zorgeloos coördineert voor jou? Contacteer ons via www.eauase.be/contact. We bekijken graag wat we voor je kunnen betekenen.