Naadloze douchewand, de verschillende mogelijkheden

Naadloze douchewand: Overtuigd van de voordelen?

Wat een gemak in onderhoud. We geven je de meest voor de hand liggende mogelijkheden in dit artikel.

Spijtig genoeg zien wij vaak vochtproblemen of schimmel ten gevolge van een oudere douche.
Tegels in een douche zijn dikwijls niet de beste optie. Tegenwoordig zijn er wel speciale waterdichtingen, toch treden in oudere betegelde douches wel eens problemen op. En eens de zwarte schimmel in de voegen zit, is die dikwijls moeilijk definitief weg te krijgen.
Tot voor kort bestonden er alleen tegels om een douchewand mooi te bekleden maar vandaag bestaan er veel betere oplossingen. Watervaste panelen kunnen zonder voegen of met een minimaal aantal voegen geplaatst worden als quasi naadloze douchewand.
Al deze panelen kunnen zowel in renovatie als in nieuwbouw geplaatst. Het is meestal ook mogelijk deze panelen gewoon over uw bestaande tegels te plaatsen wat het breekwerk erg beperkt. Geen stof in uw huis en toch een mooie naadloze douchewand.

solid surface

Elke gewenste vorm kan ter plaatse gerealiseerd

 

Solid surface wandpanelen

Dit zijn panelen in composiet, bestaande uit natuurmineralen en harsen met eventueel kleurpigmenten.
Deze solid surface douchewanden zijn volledig waterdicht en kleurvast. Solid surface is in de volksmond ook gekend onder de merknaam Corian.
Deze panelen werden al langer gebruikt als werkblad in de keuken, maar door het gebruiksgemak heeft het materiaal ook de weg naar de badkamer gevonden.
Standaard is een paneel 8mm dik en 250cm hoog maar wij kunnen deze panelen tegen elkaar verlijmen zodat elke gewenste lengte of breedte mogelijk wordt met een bijna onzichtbare naad.
Het eindresultaat van een douche of wand bekleed met dergelijke panelen is dan ook prachtig! Een echte aanrader in uw badkamer.

Composietsteen douchepanelen

De composietsteen douchepanelen, zijn gemaakt uit een mengeling van diverse soorten gemalen natuursteen vermengd met kunsthars. Hierdoor ontstaat een zeer duurzaam materiaal dat waterdicht is, kleurvast en zowat onverslijtbaar. Er zijn douchebakken en wanden voorhanden in hetzelfde materiaal zodat er een mooi geheel ontstaat en dit in een zeer ruim aantal kleuren en tekeningen.

Acryl douchewanden

Acryl douchewanden, maakt men van… hoe kan het anders: acryl.
Dit duurzame materiaal is gemakkelijk te onderhouden en heeft een antibacteriële behandeling ondergaan. Misschien is het materiaal iets minder krasbestendig dan andere naadloze douchepanelen, maar wie neemt er nu scherpe voorwerpen mee in de douche? Ook dit materiaal kunnen we leveren en plaatsen in elke denkbare kleur, met de meest uiteenlopende motieven of zelfs met jouw favoriete foto.

 

douchewand met foto

Zelfs je favoriete foto kan in de douche

Waterproof volkern panelen

Deze panelen zijn waterbestendig, vandalismeproof en kleurvast.
Dit is het nieuwste op het gebied van waterdicht maken van een douche of badkamer.
Verschillende texturen en kleuren zijn beschikbaar. De panelen hebben een dikte van 8mm en zijn tot 3m lang. Dus ook de grootste douches kunnen bekleed worden met deze watervaste douchewanden. Goedkoper dan Solid surface douchewanden en Acryl zijn deze panelen een goede keuze voor een moderne én betaalbare naadloze inloopdouche of douche.

Mortex

MORTEX bekleding is geschikt voor uw nieuwbouw of renovatie projecten. Deze minerale mortel, gemaakt van natuurlijke kalk, werd ontwikkeld door het bedrijf Beal 25 jaar geleden. De bedoeling was om een ​​echte technische vooruitgang in de markt van coatings en bekledingen te ontwikkelen. Deze bekleding, waterdicht in de massa, heeft zich ontwikkeld tot esthetiek en creativiteit, dankzij het oneindige spel van kleuren en mogelijke effecten. De sensuele Mortex bekleding biedt in alle vormen een doorlopende « béton ciré » – look aan op uw realisaties, zowel horizontaal als verticaal, binnen en buiten. Een groot voordeel is dat ook bij deze toepassing de oude bekleding kan blijven zitten. Op voorwaarde dat alles nog goed vastzit natuurlijk.

Heb jij je keuze al gemaakt? Of wil jij graag dat onze badkamerexpert eens bij je langskomt om zijn professioneel advies te geven over jouw badkamer?

Wij horen graag van jou!