badkamer kiezen

Een nieuwe badkamer kiezen. Waar moet je aan denken? 

Een nieuwe badkamer kiezen. Waar moet je aan denken?

Het moment dat je een nieuwe badkamer gaat kiezen is altijd spannend. Maar waar moet je allemaal aan denken? Er zijn oneindig veel mogelijkheden en een badkamer moet meestal wel wat jaren meegaan. Een goede keuze maken is dus belangrijk! Wij geven je graag enkele tips.

Doe inspiratie op voordat je een badkamer gaat kiezen

De perfecte badkamer kiezen begint bij de basis. Wat wil je dat de badkamer gaat uitstralen? Welke stijl heeft de rest van de woning? Ga aan de slag met het samenstellen van een moodboard aan de hand van een kleurenpalet en verschillende materialen die je aanspreken. Je kan tegenwoordig online heel wat inspiratie opdoen en verzamelen.

Keuze van de badkameronderdelen

Bepaal daarna welke onderdelen je absoluut in je badkamer wilt hebben. Ga je voor een bad, douche of toilet? Wil je een bad en een douche? Heb je een dubbele lavabo nodig of niet? Wil je het toilet in de badkamer? Bedenk vooral wat jij belangrijk vindt.

Hierna kan je de ruimte op papier uittekenen. Denk al eens na over waar je wat wilt hebben en hou rekening met de aansluitingen, leidingen, ramen en deuren,… Zo krijg je meteen een goed beeld over wat kan en niet kan. Hou ook rekening met praktische zaken zoals bijvoorbeeld verlichting, privacy en opbergruimte.

badkamer tekenen

Je hebt een bepaalde hoeveelheid opbergruimte nodig. Wanneer je het fijn vindt dat handdoeken en producten uit het zicht zijn, kies je best voor een groot badkamermeubel en kolomkast. Er zijn heel wat verschillende kastindelingen mogelijk. Je kan ook kiezen voor een oplossing op maat, zodat je al je spullen overzichtelijk kan opbergen.

Vaak hangen deze beslissingen ook samen met de gewenste functionaliteiten, de grootte van de badkamer en je persoonlijke wensen.

Verschillende materialen om in een badkamer te kiezen

Als derde moet je beslissen welke materialen je verkiest. Zowel voor het bad, douche, lavabo, meubel, vloer- en wandtegels en het toilet bestaan er verschillende soorten materialen. Ze hebben elk hun voor- en nadelen op basis van onderhoud, uitstraling, duurzaamheid en prijs. Voor ieder wat wils dus. Zo wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een naadloze douchewand. Ontdek er alles over in onze blog.

In de toonzalen van onze leveranciers kan je eventueel alle verschillende materialen bekijken en geven we je graag vrijblijvend advies.

Badkameraccessoires, de finishing touch

Details matter. Om je badkamer helemaal af te maken ga je op zoek naar de juiste accessoires. Denk hierbij aan handdoekhaakjes, toiletrolhouder en -borstel, badmat, wasmand, zeepdispenser,… Niet alle badkameraccessoires moeten praktisch zijn en kunnen ook als decoratie dienen. Denk maar aan planten, kaders, kaarsen, …

Een Eauase van rust

Klaar om jouw nieuwe badkamer uit te kiezen? De ideale badkamer is uiteraard voor iedereen anders, maar met behulp van deze tips is het hopelijk iets eenvoudiger om knopen door te hakken.

Wil je je plannen en ideeën nog even bespreken met een professional? Maak dan vrijblijvend een afspraak!