bad

Een moderne badkamer, hoe begin je eraan?

Een moderne badkamer, hoe begin je eraan?

Jouw moderne badkamer moet functioneel zijn en vooral visueel aantrekkelijk, dus een moderne badkamer, hoe begin je eraan? De hedendaagse badkamer is de plek waar je ontspannen aan de dag kan beginnen of juist kan relaxen om af te sluiten. De tijd van cleane en saaie badkamers is voorbij, tegenwoordig is de badkamer minstens zo belangrijk als de andere kamers.

Hoe maak ik mijn badkamer moderner?

Je kan je badkamer een moderne uitstraling geven door veel aandacht te besteden aan de details wanneer de grote lijnen vastliggen. Als grote elementen in een badkamer renovatie denken we aan: een heerlijke ruime douche en de keuze om al dan niet een bad te plaatsen. Een simpel glazen paneel van de grond naar het plafond kan daarbij ook prima dienen als afscheiding voor je inloopdouche, een muur is te vermijden want dan toont je badkamer kleiner.

Als jij je afvraagt voor jouw moderne badkamer: hoe begin je eraan? Dan ga je best eerst op zoek naar de laatste trends en tips. Laat je inspireren door onze realisaties of door het oneindige aanbod op Pinterest.

Houd bij de kleurkeuze niet alleen rekening met de trend van het moment maar vooral met je eigen smaak en vooral met de grootte van de ruimte en daarnaast aan het effect van het licht, zowel daglicht als kunstverlichting.

Welke vloer past het best in jouw moderne badkamer?

In combinatie met neutrale muren zijn decoratieve tegels met prachtige motieven erg geschikt voor een moderne badkamer. Het effect wat je bereikt is erg mooi en geeft je badkamer karakter. Je kan ook kiezen voor een natuurstenen of houten vloer. Dan is het wel van belang dat je met je muren, het plafond of de aankleding enig contrast creëert.

Keramisch parket

Welke accessoires passen best in jouw badkamer?

De kleine dingen als handdoeken kunnen een verschil maken: zorg dat deze passen bij de kleuren die je hebt gekozen of net mooi contrasteren. Misschien had je er nog niet bij stilgestaan, maar planten worden veel gebruikt als decoratie van een badkamer.

Kijk naar planten die geschikt zijn voor je badkamer

Het is aan te bevelen om te kiezen voor vloerverwarming wanneer het mogelijk is in jouw project. Voor een renovatie in een woning zonder vloerverwarming kiezen wij dikwijls voor een stijlvolle elektrische verticale radiator of handdoekdroger. Tegenwoordig is het vermogen daarvan voldoende om een badkamer te verwarmen. In het voor- en najaar kan je enkel de badkamer verwarmen en is jouw centrale verwarming niet nodig. Een UVpaneel aan het plafond of verwerkt in de spiegel kan ook dienst doen als bijkomende verwarming in jouw renovatieproject. Wij zijn ook jouw specialist in verwarming!

Een goed zicht op je budget is een eerste vereiste voordat we kunnen starten. Vertel ons jouw wensen en wij maken een correcte inschatting van je totale project. Vanaf de afbraakwerken tot de laatste puntjes van de afwerking zijn wij het aanspreekpunt met al jouw vragen of opmerkingen. We zorgen dat steeds alle werken uitgevoerd worden zoals in de planning werd overlopen.