douche of een bad

Een douche of een bad, hoe maak je de keuze?

Hoe kiezen, een douche of een bad?

Neem jij graag een snelle douche na het sporten? Of geniet je meer van languit tot rust komen in bad, dan weet jij dadelijk wat te kiezen. Maar meestal duurt de afweging tussen een douche of een bad wel langer …

De oppervlakte die je nodig hebt voor een douche of een bad komt ongeveer overeen. Alleen kan een bad soms gemakkelijker ingepast onder een raam of een hellend dak. Voor een douche heb je over de hele oppervlakte natuurlijk wel voldoende vrije hoogte nodig. Zeker om je comfortabel te kunnen wassen, maar ook om veilig in en uit de doucheruimte te bewegen. Hou er ook rekening mee dat dit vlot moet gaan op een ogenblik dat jij minder mobiel bent.

Jonge kinderen

Een bad is handiger om jonge kinderen te helpen wassen, maar wanneer de kinderen ouder worden en zien we dat de douche toch vaker gebruikt wordt. Een oudere publiek verkiest meestal een douche, waar eventueel de mogelijkheid voorzien wordt om later een zitje bij te plaatsen.

Tegenwoordig waardeert iedereen het gevoel van wellness in z’n eigen badkamer. Dat gevoel kan je zowel met een douche als bad creëren.

Douche of een bad, de afwerking bepaalt veel

Met de juiste materialen geven wij de gewenste uitstraling aan jouw nieuwe badkamer. Douchewandpanelen vervangen de tegels van weleer. Twee panelen bedekken de muren van je volledige doucheruimte. Ze zijn beschikbaar in onder meer solid surface, keramiek of leisteen. Keramische tegels met afmetingen tot meer dan een meter zorgen dat je wel geniet van de voorelen van tegels maar zonder de hoeveelheid voegjes die zorgen voor al het poetswerk. Op het vlak van kranen heb je een eindeloze keuze in kleuren en modellen, maar we zien dat zwart het nog steeds erg goed doet.

Een vrijstaand bad kies je in materialen zoals het gladde acryl of matte ‘solid surface’. Met een inbouwbad kan je heel wat kanten uit omdat het gemakkelijk te integreren is in de totale afwerking van jouw badkamer. Een alternatief kan een half vrijstaand bad zijn, dat minder ruimte nodig heeft dan een vrijstaand bad, maar wel de uitstraling geeft door de afgewerkte zijde aan de voorkant van het bad.
Voor de kranen heb je de keuze tussen en staande kraan op de badrand of op de vloer en een kraan aan de muur gemonteerd.

Onderhoud van douche of een bad

De badkamer onderhouden, doet niemand graag. Maar als we de keuze maken voor de juiste materialen, heb jij achteraf minder werk. Denk aan oplossingen zoals antikalkglas en wandbekleding in een geschikt materiaal met weinig voegen in plaats van tegels.

Alles draait rond jouw persoonlijke voorkeur, maar ook om het budget.

Keuzes maken

Jij gaat graag in bad, maar je partner wil liever een douche? Wil jij graag samen met een expert de mogelijkheden bekijken in jouw badkamer? Wanneer je kinderen het huis uit zijn, is het misschien wel interessant om van één van de vroegere slaapkamers een ruimere badkamer te maken? Twijfel jij of dat kan met de leidingen of de afvoeren?

 

Wij maken vrijblijvend een ontwerp voor jouw droombadkamer en geven jou alle info omtrent de mogelijkheden.

Neem contact op voor een afspraak bij jou thuis.