7 tips om een badkamer groot te laten lijken 

Een badkamer is een ruimte die zowel praktisch als mooi moet zijn. Het is niet altijd mogelijk om de grootte van je badkamer aan te passen. Heb je een kleine badkamer en wil je deze toch groter laten lijken? Hou dan zeker rekening met deze slimme tips van onze experts. Zo creëer je in jouw badkamer toch een ruim gevoel. 

Lichte kleuren 

Deze tip geldt eigenlijk voor elke kamer. Opteer voor lichte vloertegels, wandtegels, muren en zelfs badkamermeubels en andere inbouwkasten wanneer je een ruimte groot wil laten lijken. Stel dus een licht en neutraal kleurenpalet samen. Donkere en opvallende kleuren laten je badkamer alleen maar kleiner en drukker ogen. 

Heb je bang dat een witte ruimte te saai wordt? Richt de ruimte dan in met enkele accentkleuren. Let wel op dat je niet meer dan 2 of 3 kleuren in het totaal gebruikt. Want hoe meer verschillende kleuren er in één ruimte zijn, hoe kleiner die lijkt! 

Zorg dat er voldoende licht en daglicht aanwezig is. Laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Wil je toch wat privacy? Kies dan voor raamdecoratie die toch licht doorlaat. Wanneer je kleine ramen hebt, zorg je best voor veel witte en heldere verlichting om dit te compenseren. 

Grote tegels en minder voegen 

Hoe groter de tegels, hoe meer het één geheel vormt en de ruimte rustiger en optisch groter oogt. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid voegen. Bij grote tegels beperk je het aantal voegen. Gebruik kleine tegels daarom enkel als accent. 

Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen om in de gehele woning dezelfde vloer te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld ook een houten vloer zijn. Hou er alleen rekening mee dat de vloer wel tegen een stootje moet kunnen. In een badkamer wordt het weleens nat en vochtig.

Dezelfde tegels in de douche 

Wil je een grotere ruimte? Zorg dan dat de tegels in de badkamer én in de douche een eenheid vormen. Vermijd een ander type douchetegel. Wanneer je de vloertegels door laat lopen in de douche, ontstaat er meer rust en voorkom je dat de scheiding de ruimte kleiner maakt. 

Transparantie 

Creëer extra ruimte door een glazen douchewand te plaatsen. De badkamer lijkt veel groter doordat je de douche niet afgeschermd. Voor een extra touch kan je bijvoorbeeld kiezen voor een glazen douchewand met zwart frame of zorg voor privacy door bepaalde delen met melkglas te voorzien. 

Veel en grote spiegels

spiegeleffect

Een spiegel is onmisbaar in een badkamer. Laat je badkamer groot lijken door het plaatsen van een grote of zelfs meerdere spiegels. Het zorgt ervoor dat het licht reflecteert, waardoor de ruimte optisch vergroot.  Bovendien zie je er hierdoor tip top uit 😉 

Slimme opbergruimte 

Een andere belangrijke badkamertip is om slim om te gaan met opbergmogelijkheden. Denk na over de indeling van de ruimte. Wat gebruik je vaak? Wat kan eventueel in een andere ruimte? Is er een verloren of lege hoek die je toch praktisch kan benutten? Zorg dat je zoveel mogelijk spullen kan opbergen zonder ruimte te verliezen. Ga voor een op maat gemaakte inbouwkast die perfect past in jouw badkamer. Ook in de hoogte werken is een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor een smalle maar lange kast. Zo bespaar je veel ruimte. 

Hou er ook rekening mee dat door kleinere meubels de ruimte groter lijkt te worden. Opteer bijvoorbeeld voor een kleiner badkamermeubel. Een kleine, elegante wasbak zorgt ook voor een ruimer gevoel en is ten slotte vaak praktischer! 

Ruim op om je badkamer groot te laten lijken

Het spreekt voor zich dat rommel een ruimte drukker maakt. Berg zoveel mogelijk spullen op in kasten of gebruik bijvoorbeeld leuke mandjes. Bekijk ook de indelingen van je badkamerkasten en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Wil je graag een lade met verschillende vakken zodat je je producten netjes kan sorteren? Ook dit zijn keuzes waarbij wij je graag verder helpen! 

 

Meer weten over het groter laten lijken van een kleine badkamer? Of heb je behoefte aan nog meer tips of inspiratie? Onze experts staan je graag vrijblijvend te woord!