douche

Alles wat je moet weten over een inloopdouche

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EEN INLOOPDOUCHE

 

Het ombouwen van een oude badkuip of douche naar een inloopdouche heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Niet verwonderlijk, een inloopdouche creëert extra ruimtegevoel in je badkamer. Het geeft je badkamer een strakke en moderne uitstraling. Steeds meer mensen kiezen voor een ontspannende of snelle douche in plaats van in bad te gaan. Een belangrijk argument voor veel mensen die op leeftijd komen is het gevaar om te vallen bij de overstap over de badrand. Maar er zijn zeker nog meer voordelen, lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over een inloopdouche.  Maar wat moet je allemaal weten over inloopdouches alvorens zelf je keuze te maken?

In deze blog vind je alle antwoorden op je vragen over dé trend in badkamers: een inloopdouche.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN INLOOPDOUCHE?

In tegenstelling tot de douches van weleer, hebben inloopdouches geen gordijn of deur nodig om het water tegen te houden. Dit resulteert in een ruime, open uitstraling. Bij inloopdouches stroomt het water weg via een zacht hellende vloer die wordt verwerkt in de vloertegels zodat er een egale vloeroppervlakte ontstaat, of door middel van een zeer vlakke douchebak die eenvoudiger na te plaatsen is in een bestaande badkamer. Dit oogt niet alleen mooi, maar is ook ideaal voor de toegankelijkheid: voor kinderen, ouderen en iedereen met mobiliteitsproblemen. Een douche met een zitje in verwerkt is dan de perfecte oplossing.

https://www.eauase.be/badkamer-inspiratie/

Ben jij op zoek naar inspiratie? Bezoek zeker onze Pinterest borden

WAAR VIND IK INSPIRATIE?

Als je op zoek bent naar inspiratie voor inloopdouches is er geen betere plaats dan online. Het aanbod is eindeloos maar je kan starten met de inspiratie elders op onze website of op Pinterest. Dit is het visuele zoekplatform bij uitstek. Je kan zelf op zoek gaan, of simpelweg naar ons bord met de mooiste inloopdouches surfen. Bewaar de inloopdouches die jou het meest aanspreken op je eigen moodboard in Pinterest. ‘Ouderwets’ bladeren door magazines of stijlboeken is ook een goede en leuke manier om ideeën op te doen. Nog een voordeel van zo’n moodboard? Neem het mee, of laat het zien, aan de badkamerinstallateurs. Zo kan je jouw visie heel goed overbrengen aan de designers die jouw droombadkamer gaan tekenen.

DENK AAN MORGEN

Het bouwen van een inloopdouche is een dure aangelegenheid, dus idealiter heb je jaren plezier van je nieuwe douche. Het is daarom belangrijk al vooruit te denken als je het design opmaakt. Is een slipbestendige vloer belangrijk, of een drempelloze douche, bijvoorbeeld als je kinderen wilt of hebt of als je al wat ouder wordt? Denk ook aan plaats voor handgrepen en een bankje.

OP WEG NAAR JOUW PERFECTE INLOOPDOUCHE

Inloopdouches zijn geschikt voor iedereen die zijn badkamer wil moderniseren en het tegelijk een wellness touch wil geven. Met de juiste voorbereidingen, doordachte planning en verstandige materiaalkeuzes kan je een inloopdouche laten bouwen die perfect bij jou past. Alles wat je moet weten over een inloopdouche nemen we eerst in overweging.

 

Om je op weg te helpen bij de materiaalkeuze overlopen we enkele mogelijkheden

Naadloze panelen

De pvc-douchewanden zijn betaalbaar, kleurvast en zeer gemakkelijk in onderhoud door hun waterafstotend oppervlak. De panelen zijn 100 cm breed en 270 cm lang. Je kan ze lijmen op zowat elke ondergrond, ook op oude muurtegels. Ze passen in elkaar door middel van tand en groef.

Het is dus slechts een klein werk om deze panelen te plaatsen. In een mum van tijd heb je een naadloze badkamer en/of douche. Een meer duurzaam alternatief zijn de wanden in Solid Surface die ter plaatse waterdicht en bijna onzichtbaar met elkaar worden verbonden. Zo kunnen

Alliantie van techniek en esthetiek, MORTEX is geschikt voor uw nieuwbouw of renovatie projecten.

Deze minerale micro-mortel, met name gemaakt van natuurlijke kalk, hecht op een groot aantal ondergronden, MORTEX wordt gebruikt om oa tegels, MDF, cement, bakstenen, … aan te brengen op vele ondergronden zonder deze hoeven te verwijderen!

Dankzij de ongeëvenaarde slijtageweerstand, heeft MORTEX een zeer langdurig leven! Bovendien is dit materiaal met een « béton ciré » of « tadelakt » look van zichzelf waterdicht.

 

 

De tijdloze charme van wandtegels in de badkamer met marmereffect

Het aanbod keramische tegels is waanzinnig groot. Er is voor ieder wat wils. Klassiek, rustiek, eigentijds, modern, … in alle kleurtinten, maten, structuren en prijscategorieën.

Grote tegels kunnen een kleine kamer ruimer doen lijken. Wij zijn er voorstander van om wandhoge tegels te voorzien. Je combineert op die manier de voordelen van naadloze wandpanelen met de duurzaamheid en het onderhoudsvriendelijke van keramische tegels.

tegels tot 162x322mm